Процесът се връща в досъдебна фаза, тъй като братята трябва да

...
Процесът се връща в досъдебна фаза, тъй като братята трябва да
Коментари Харесай

Съдът върна делото срещу близнаците от Цалапица, близките на Димитър крещят: Убийци!

Процесът се връща в досъдебна фаза, защото братята би трябвало да бъдат защитавани от двама, а не от един юрист, както е сега. Това се постанова, защото показанията им за съучастието им в заравянето на натрупа на 24-годишния Димитър се разминават, заяви БНР.

Единият близнак отхвърля съпричастност, а другият е дал доброволни показания.

Защитата на 20-годишните близнаци от Цалапица изиска делото против тях да завърши още през днешния ден, след разпоредителното съвещание и без събиране на още доказателства, само че арбитър Боян Кюртов не се съгласи, защото откри процесуално нарушаване и върна процеса в досъдебна фаза.

Динкови сега са упрекнати в персонално укривателство. Според прокуратурата те са помогнали на обвинявания в убийството на 24-годишния Димитър Рангел Бизюрев със заравянето на натрупа.

" В показанията единият е декларирал, че отхвърля съпричастност в укриването на тялото по какъвто и да е било метод, другият обаче е дал по-подробни пояснения, в които е споделил, че двамата дружно са гледали да не пристигна някой, до момента в който Рангел заравя тялото ", сподели арбитър Кюртов. Той уточни, че поради разминаванията във версиите няма по какъв начин двамата бъдат с един юрист и се постанова делото да бъде върнато в досъдебна фаза, с цел да си обезпечат втори бранител.

 Борислав и Валентин обаче остават с наложената мярка " задържане под стража ", макар настояването на адвокатката им да бъдат под домакински арест.

 Преди близнаците да бъдат въведени в правосъдната зала, близки и родственици на убития Димитър крещяха мощно: " Убийци! ".

След произнасянето на решението хората от Цалапица обявиха удовлетворение от това развиване на проблема, защото досъдебната фаза ще разреши да се изнесят повече детайлности за забърканите в убийството. 

Жителите на селото се подвигнаха на митинг в Пловдив . Той стартира половин час преди разпоредителното съвещание по делото на близнаците от Съдебната палата в града под тепетата, след което в 12 часа се придвижи пред постройката на прокуратурата.

Протестиращите упорстват за смяна в обвиняването на братята - сега то е за персонално укривателство, че са помогнали на търсения за убийството Рангел Бизюрев да се укрие и да избяга отвън страната. Жителите на Цалапица желаят двамата младежи да бъдат с обвиняване за съучастничество в убийството на Димитър Малинов.

По време на митинга има засилено полицейско наличие.

И досега Рангел Бизюрев се укрива в чужбина , въпреки за него има издадена Европейска заповед за арест. По неофициална информация, той най-малко два пъти е бил арестуван - в Германия и Нидерландия, само че след това е пуснат поради пропуск в синхронизирането на елементи от българското законодателство с общоевропейското. Той засяга неналичието на правосъден надзор над издаването на европейската заповед за арест. От страна на българските управляващи няма публично удостоверение на тези информации.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР